söndag 3 april 2011

Herrejössestårta

Nu så, är firandet över för den här gången. Mor och far sitter i bilen på väg tillbaka till Västergötland, de ätbara presenterna är uppätna och alla underbara tulpanbuketter är fullt utslagna. Jag lär återkomma till mina presenter senare...
Igår bjöds gästerna på chili con carne med tillbehör och till kaffet fick de kolakakor, citronkakor och en herrejössesgod chokladtårta med hallon. Fyllig, kletig, sammetsmjuk...ja, herrejösses!
Först gör man två kladdkakor, som man lägger ihop med hallon mellan. Sedan gör man en smarrig glasyr att täcka kakorna med.
Så himla god tårta!
Jag har dock inte kommit på den själv. Inte alls. Jag har inte ens hittat på en enda liten bit av den.
Så äras den som äras bör. Förstås. Receptet på denna hallonchokladtårta hittar ni i boken "Fler kladdkakor" skriven av Mia Öhrn. Har ännu inte provat någon chokladig skapelse av den kvinnan som inte har fallit mig på läppen. Det bakas mycket ur hennes båda kladdkakeböcker i detta hem...
Bara en massa herrejösseskakor.

3 kommentarer:

 1. Hej. Så trevligt att vi hittade till varandra. Din tårta ser helt fantastisk ut. Låter till och med som något jag skulle kunna lyckas med. Skrynklorna du testade är en stor favorit bland småkakor.
  Ja, det där med att fira en särskild dag är inte vår starka sida. Men för det fira vi inte mindre, snarare mer :-)

  SvaraRadera
 2. shit vilken makalös grej - TVÅ kladdkakor ihop! galet. ska definitivt testas. dessutom måste jag skaffa Mias bok - har inte just den.

  SvaraRadera
 3. Å herreguuud!! Detta ser himlans gott ut.
  Paris var underbart. Fick verkligen en nystart på våren och i mig själv. Rekommenderas!!!
  Kram

  SvaraRadera