torsdag 28 april 2011

Tårtinventering: Hugos födelsedagstårtor

Imorgon fyller lillplutten två år och jag funderar på vad jag ska baka för tårta till kalaset i helgen. Jag har kikat igenom hur Hugos tårtor har sett ut hittills och detta är vad jag hittat: Hugos första tårta var en klassiskt gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbssylt i. Eftersom han älskade att bada fick det bli små sockerankor på toppen. Även tårta nummer två har en sockerkaksbotten och jag tror att fyllningen är samma som i den förra. Denna sommar var han helgalen i jordgubbar, så då fick det bli en jordgubbstårta. När han fyllde tre fick han ett fotbollsmål med tillbehör, så då blev det sockerfotbollar som garnering. Tårtan består av en daquisebotten (typ en tunn, seg marängbotten), ett undre lager med vit chokladmousse och ett övre lager med jordgubbsmousse. Jag vill minnas att smaken var helt okej, men att konsistensen inte var helt enkel... Chokladmoussen blev mjuk mycket snabbare än jordgubbsmoussen, så när vi skulle skära bitar hade chokladmoussen en tendens att fara iväg åt alla möjliga håll.

Förra året beställde han en Spiderman-tårta, som jag skrivit om tidigare. Grädden smakade lite karamellfärgig, men annars var den riktigt god.

Till lillebror blir det nog en klassisk sockerkaksbotten, men jag ska försöka fixa till fyllning och garnering på nåt sätt... Eller så får tårtan blir helt klassisk och så blir det roliga kakor till istället... Jag får se hur jag gör.

(Sen är det bara att börja fundera över storebrors tårta. Jag har hört både dinosaurier, pirater och star wars i önskningarna. Gah!)

1 kommentar:

  1. Grattis på 2-årsdagen!!!
    Ska bli kul och se vad det blev för tårta tillslut :-)

    SvaraRadera