onsdag 20 april 2011

Lakritskladdkaka

Återigen har jag testat ett mästerverk till kladdkakerecept från Mia Öhrns Fler kladdkakor - lakritskladdkaka! Mörk choklad, smör, ägg, socker, mjöl, salt och Kick. Och Jonas himlade med ögonen! (På ett positivt sätt.) Själv tycker jag inte om lakrits alls. Egentligen. När jag var yngre blev jag alltid sur när kompisarna eller syrran hade blandat i saltlakrits i lösgodispåsen. Blä! Men eftersom jag numera är gift med en lakritsälskare, så har jag lärt mig att...tolerera...smaken. För ett par år sedan gjorde jag en lakritskola ur Johanna Westmans bok Julgodis och den gjorde succé hos både maken och syrran och själv tycker jag faktiskt att den är riktigt god. Likadant med denna skapelse. I receptet stod 6-8 st Kick à 19 gram, men jag tog faktiskt bara 5. Blev väldigt bra smak, tyckte både Jonas, Hugo och jag. Jag toppade det hela med en vanlig enkel glasyr, violströssel, saltlakritsflakes och skumgrodor med violsmak för att göra kladdkakan lite festligare. Jag tror nog jag lyckades...

2 kommentarer:

  1. dreeeeeggel..

    har inte hunnit lyxa med kladdkaketårtan som du tipsat om förut. listan börjar bli lång.

    SvaraRadera