tisdag 1 juli 2014

Sommarutflykt: Tyresö slott med omgivningar


Förra veckan åkte vi ut till Tyresö slott med en picknickkorg och spring i benen. Vi har varit där många gånger, men av någon anledning är det nog ett par år sedan vårt senaste besök, så för Victor kändes det som en helt ny plats att upptäcka. 


Slottet har anor från medeltiden och ägs sedan 1930-talet av Nordiska museet. Här finns förutom en vacker kyrka och förstås själva slottet, en stor park vid Kalvfjärden, skogsområde att ströva i, en mysig ö att utforska, handelsträdgård, spa, vandrarhem, caféer och en restaurang. Det är absolut inte svårt att tillbringa en hel dag vid slottet. På tyresöslott.se finns länkar till alla olika ställen att besöka. 


Den här gången blev vårt besök ganska kortvarigt och pojkarna var inte alls färdiga när vi åkte därifrån. De hade mycket kvar att utforska, så nästa besök är redan inplanerat. Nu blev det bara picknick och spring på ängen, ett besök på "Brooklynbron" (som Victor döpte den till :) ), en promenad runt slottet och en liten tur upp mot vandrarhemmet. Nästa gång har vi lovat skogspromenad och ö-äventyr. 

Fastän vi bara har 30 minuters bilfärd till Tyresö slott har vi pratat om att sova på vandrarhemmet någon gång i sommar. Bara mysigt att inte behöva åka därifrån på kvällen och att få vakna i den vackra miljön på morgonen. Vi får se om det blir av eller om det bara blir fler dagsutflykter istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar