söndag 6 juli 2014

Sommarutflykt: valfri drivingrange nära dig

För ett par veckor sedan provade Hugo på golf för första gången. Jonas golfspelande kusin Anna ställde upp som instruktör en dryg timma och mesta delen av tiden tillbringade vi på Ågesta golfklubbs drivingrange. Vi hade tur och fick låna en klubba i klubbhuset och köpte bollar i automaten vid rangen, 30 bollar för 25 kr. Det går bra att betala med kort direkt i automaten.


Efter en inledande lektion i säkerhet, vett och etikett vid drivingrangen började både Hugo och Victor att slå iväg bollar. Det var lite knepigt att få till det i början, men båda två tyckte att det var riktigt roligt. Vi avslutade med några bollar på puttinggreenen vid klubbhuset, men där hade barnen svårt att komma ihåg att vara rädda om gräset (gå försiktigt och inte "slå" med klubban), så där var vi inte så länge.


Innan vi åkte hem köpte vi en glass i shopen och så var alla nöjda med vår miniutflykt. Alldeles perfekt sysselsättning en timme eller två. Det kan vara smart att ringa innan och fråga om det finns små klubbor att låna, annars är det bara att åka till närmaste golfbana, köpa en omgång bollar och testa.

Om du aldrig varit på någon drivingrange förut är det bra att fråga dem runtomkring vad du ska tänka på när det gäller säkerhet, både för den som slår och den som står bredvid.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar