lördag 19 juli 2014

Vardagsrumsbyte


Här kommer en fortsättning på inläggen Puts väck och och Källaren tar form. Nu är allrummet i källaren nästan klart. Elen ska dras och radiatorer ska på plats, men annars är det faktiskt klart. :)


Sedan tidigare har golvet och dörren till Hugos rum varit på plats och i veckan har Jonas satt foder. Även Hugos rum är i samma skede - klart förutom el i vägguttagen och radiatorer. Det är så himla härligt! 


I förrgår monterade vi ihop garderoben i allrummet och det blev precis som jag hade tänkt det. Spegeln gör att rummet känns ljusare eftersom ljuset reflekteras i den. 
Nu är dörren in till badrummet också på plats och alla lister och foder är där de ska vara. TV-bänken och garderoben är de enda möblerna som är nyköpta till allrummet och som faktiskt ska stå där de står.


Näst på tur står vardagsrummet där uppe, så idag har vi flyttat ner alla möbler rakt av från vardagsrummet till allrummet och det är så häftigt att se det rummet möblerat. Det är inte länge sedan det var garage där!


När alla rum är klara kommer inte dessa möbler att vara här nere, men just nu härbärgerar vi dem där. I eftermiddags satt pojkarna på kuddar i det tomma vardagsrummet och tittade på TV och nu ikväll har de fått rita på tapeterna. :) Imorgon påbörjar vi rivningen där. Gipsen på väggarna ska bort, taket ska ner, golvet ska bort, öppna spisen ska ersättas med en braskamin och väggen med stora enkelfönstret (på fotot ovan) ska rivas helt, för att öppna upp ut mot utbyggnaden och nya köket. Lite vemodigt på ett sätt och riktigt härligt på ett annat. :)
Hugo spelar innebandy och ritar hockeymålvakter. Victor ritar familjen och blommor. :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar