torsdag 10 juli 2014

Sommarutflykt: valfritt lekland

När klockan var 09:30 var det redan 27 grader i skuggan utanför köksfönstret. En heldag på stranden känns lockande, samtidigt som det är bäst att undvika solen mitt på dagen... Kanske kan ett par timmar på ett lekland vara lösningen? :)

Vi har flera olika lekland ganska nära oss här på Södertörn och vi är väl inte så flitiga besökare, men nu senast var vi på nyöppnade Andy's i Länna. Det är stort och rymligt och barnen hade jätteroligt! Förutom en enorm klätterställning och en stor hoppborg finns det rutschbanor, liten fotboll/basketplan, studsmatta, wigglecartbana och en massa annat.
Jag gillade att det fanns gott om utspridda sittplatser runtom klätterställningen. Jag kunde ta med min kopp te och sitta där inne med bra koll på barnen. Det är också väl tilltaget med sittplatser i cafédelen, där det finns en liten miniklätterställning för mindre barn. Man kan sitta nästan avskilt från leken om man vill eller sitta på andra våningen och ha översikt över hela klätterställningen uppifrån. Hugo gillade att det fanns slush att köpa. :) Över huvud taget hade cafét ett bra utbud av både matigt och sött. 

Snåljåpen Jennie tyckte först att 150 kr per barn kändes "mycket", men det var ingen tidsbegränsning, som det är i andra lekland, och det var stor variation på leken. Men i alla fall... med fika och en avslutande glass gick det 500 kr på några timmars lek, så även om det finns nära kommer vi nog inte att vara flitiga besökare.  Just idag vore dock lockande att vara i luftkonditionerade, solfria utrymmen ett tag. ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar