tisdag 10 juni 2014

Tvättstugan tar form

I ena halvan av källarutbyggnaden blir det groventré och tvättstuga. Även här är alla väggar putsade och målade, tak och spotlights är på plats. Istället för stockholmsvitt valde vi en svagt grå ton i väggfärgen. Den är inte direkt iögonfallande, men jag gillar färgbrytningen och ser fram emot att få övriga material och inredningen på plats.


Här är själva groventré-delen. Den halvhöga väggen fungerar som avskiljare till själva tvättstugan, men bakom den kommer en diskbänk med stor ho att dölja sig, så där kan man snabb skölja av leriga trädgårdsstövlar eller nyskördade morötter. :)På den halvhöga väggen ska det ligga en gjuten betongskiva. Jonas formar och gjuter. Första skivan gick sönder och hade alldeles för många luftbubblor på ytan, men den andra gången gick det bättre. Skivan ska putsas lite innan den visas upp. :)  På väggen under fönstret på fotot nedan kommer det att bli en arbetsbänk och där kommer även tvättmaskin och torktumlare stå. Vi har bestämt oss för att ställa dem på en ställning med en låda under, så att man får upp dem en bit och får en bättre arbetsställning. Det svarta hålet i väggen nedan ska få en lucka framför sig. Där bakom finns bland annat vattenrör, som är bra att kunna hålla koll på utan att behöva riva en hel vägg. :)


Precis i högerkant på fotot syns också öppningen till nuvarande pannrummet, samma öppning som tidigare har visats i detta inlägg.


Den här veckan är det dags för klinker, så tätskikt är på plats. Vi kommer att ha samma golv i både badrum, groventré och tvättstuga. Plattorna är samma som de som ligger precis utanför källardörren, Walks Black Soft.


Källarentrén (som jag skrivit om tidigare) kommer nog att färdigställas helt denna sommar. Det ska upp "täcklister" av ek (tror jag) framför stolparna, överliggare i ek (tror jag) och sedan liggande armeringsjärn mellan stolparna, för att hindra barn (och andra) från att ramla ner och för att ge så mycket ljus som möjligt ner till källaren och för att eventuella växter ska kunna klänga lite smått på något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar