torsdag 26 juni 2014

Sommarutflykt: Furuviksparken


För några veckor sedan var jag och pojkarna bjudna till Furuviksparken. Det börjar bli en försommartradition nu. Vi tycker alla att det är himla mysigt där och lagom stort för en dag. Även i år var det strålande väder och hade vi inte fyllt på med solskydd under dagen hade vi nog bränt oss alla tre.

Det fanns flera nyheter/förändringar inför denna säsong, vilket vi uppskattade. Det är alltid roligt med förnyelse på ett sådant ställe som man återvänder till år efter år. Fortfarande har parken två huvuddelar - djuren och tivolit. Vi fördelade nog tiden fifty-fifty dem emellan tror jag. Victor är nu tillräckligt lång för att kunna åka betydligt fler attraktioner än tidigare, så nu åkte pojkarna mycket tillsammans och jag kunde ta det lugnt och titta på folk.Det fanns andra som också tittade på folk. ;)


I Furuviks Afrika kikade vi på lemurer som svalkade sig i bäcken. 


På Wild Kids-ön finns en massa utmaningar och schysta berg att klättra i. 


Med dessa filurer i släptåg tog jag inte bara en, utan två turer på Amazonas.


Vi for förbi apmonsterklippan, såg flamingos och nyklippta alpackor och en massa annat.
Vi bjöds även på lunch inne i cirkusbyggnaden tillsammans med en hel massa andra bloggare med familjer. Det fanns många bekantingar att hälsa på och prata med. Lunchen bestod av asiatisk kycklinggryta och ris. Jag tyckte att det var helt okej, men barnen åt inte särskilt mycket. Tidigare år har vi fått lunchkuponger och kunnat välja när och var i parken vi ätit och det passade nog vår familj bättre, samtidigt som jag gillade idén med att samla alla inbjudna bloggare på samma ställe någon gång under dagen, så att man lättare ser vilka som är där. Det gav oss också tillfälle att tacka arrangörerna för inbjudan och arrangemanget och det är alltid trevligt! 
Efter lunchen dök vi in i tivolit. Victor testade alla (för honom) nya attraktioner. Hugo körde slänggungan sjuttielva gånger minst, men hann också att åka en del med lillebror. 

Efter ett par timmars åkning tog vi en pauspromenad till kängururna och vallbyerna och hade tur att få vara med på årets första utomhusmatning. :) Det är märkligt att hitta en vallaby sittandes under en gran med blommande liljekonvalj i bakgrunden...


Kamelen ser ut att undra vad vi är för ena...

Jag uppskattar verkligen att Furuviksparken är näst intill rökfri. Det finns sådana här rökrutor på några ställen och meningen är att alla ickerökare ska kunna fortsätta att vara just det. Enstaka besökare ignorerar detta, men de allra flesta verkar inte ha några bekymmer med regeln. Tack för det! 


Skönt att sträcka på benen lite.


En ny thairestaurang (tror inte att den fanns förra året iaf) - där hade det varit mysigt att äta. 


I orangutanghuset hängde en garnhärva...


...som visade sig vara den 24-årige hannen Naong.


Hugo och Victor tillsammans har en lika stor famn som Naongs. 


I parken fanns även en och annan pirat och en och annan kändis - i bakgrunden står Vanna Rosenberg med familj. :)


Innan vi gav oss av hemåt hann vi med ytterligare en sväng i tivolit och avslutade med lite kaffe. ;) 

 Mina farhågor om att åka själv med dem hela dagen visade sig vara fullständigt onödiga. De accepterade att vänta på varandra ibland, ställde upp på att åka "den andres" grej ibland och höll sams hela dagen. Vi hade jätteroligt tillsammans med varandra och alla andra. 

Tusen tack för i år, Furuviksparken och Zap PR! Tack för entré, åkband, lunch och kuponghäftet med både ätbart, Amazonastur och några spel. Det var också en trevlig nyhet. :) Vi ses nästa år igen, hoppas vi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar