söndag 29 juni 2014

Sommarutflykt: Strandvägen (Ringvägen) i Nynäshamn

Bara en kort bilresa hemifrån finns fantastiskt vackra Strandvägen i Nynäshamn. I folkmun kallas den Ringvägen och det är en "ringled" som till stor del löper precis utefter vattnet. Vi gillar att blicka ut över Östersjön och se båtar tuffa förbi.

Ibland tar vi med oss fika och åker dit, men i fredags åt vi faktiskt middag där. Grillad kyckling, coleslaw, baguette, ost... En picknickfilt och en vindstilla plätt vid stranden var det som behövdes för en riktigt mysig fredagskväll. Pojkarna klättrade i berg efter maten medan vi bara kopplade av en stund.Soliga varma sommardagar går det alldeles utmärkt att bada här. :)  
Efter att ha testat några av träningsredskapen utefter Sveriges längsta idrottsplats, fortsatte vi med bilen bort från sandstranden och upp bland klipporna. När vi kommit till vägens högsta punkt parkerade vi bilen och gick ut på klipporna och åt lite fredagsgodis.


Sommarutflykter behöver inte vara så komplicerade eller långvariga. Ett par timmar bara, sen styrde vi bilen hemåt så där lagom trötta och med lungorna fyllda av härligt frisk luft.

Man behöver inte ha bil för att besöka Strandvägen. Ta tåget till Nynäshamns station och promenera till Strandvägen. Turistbyrån ligger nere i hamnen och där kan du få vägbeskrivning om det behövs. Annars vet alla i Nynäshamn var "Ringvägen" ligger, så det är bara att fråga någon. :) Jag skulle gissa att promenaden från stationen och runt hela Strandvägen och tillbaka igen är ungefär en mil, men efter halva sträckan kommer man fram till Lövhagen och där finns ett kafé, så man kan fylla på batterierna och man inte har med egen picknick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar