måndag 9 juni 2014

Källaren tar form

Jag har tidigare visat "demoleringsfasen" i källaren i inlägget Puts väck. Här kommer nu det någorlunda uppbyggda. :)

Rum nummer ett  / Victors rum


Väggarna och fönstersmygarna putsas. Detta arbete lejde vi bort. Det är alldeles för svårt att få ett riktigt bra resultat om man inte är proffs. Ytan är inte helt slät, utan "kvastad", vilket enkelt innebär att de har gått över ytan med en stor borste och skapat struktur i ytan medan putsen var blöt. 


Fönstersmygarna blir djupa och härliga - där kommer inte att behövas någon fönsterbänk.

Rum nummer två  / Hugos rum


Så här såg väggarna ut i Hugos rum precis innan putsning. Tjusigt, så! :) 


Bara fönstren kvar, sedan är hela rummet putsat. De har även lagt ett tunt lager med puts på gipsväggarna, bara för att få samma yta och struktur i hela rummet. 
Nu är det färdigputsat. Det blev med ens så ljust och fint. 


Ännu bättre blev det när vi målat väggarna vita (stockholmsvitt), satt upp undertaket, installerat spottar och fått golvet på plats. Det blir så bra! Likadant ser det ut i Victors rum, förutom golvet, som inte är på plats. 


I detta rum återstår nu den sista elen, in med element, sockla och sedan går det att flytta in! Jippi! Till en början kommer pojkarna att dela på detta rum, men bara tillfälligt, medan vi gör iordning på övervåningen.

Rum nummer tre  / Var dags rum


Den övre bilden är tagen med ryggen mot Hugos rum. Den vänstra dörren är ut till badrummet i utbyggnaden, den högra dörren är till hallen, där trappan upp finns.

Den undre bilden är tagen med ryggen mot badrumsväggen. Den vänstra dörren är till hallen, där trappan upp kan skymtas. (Precis nedanför den är dörren in till Victors rum - vägg i vägg med Hugos.) Dörren rakt fram leder in till Hugos rum.Det stora vardagsrummet/hängrummet/mysrummet har endast ett fönster, eftersom det kommer att byggas altan utefter långsidan av huset, så eventuella andra fönster skulle byggas för...


Här finns också hyllan jag skrivit om tidigare. Det är väggen ut mot badrummet. Här fanns garageportarna en gång i tiden. :)Även i vardagsrummet kommer det att ligga enstavig ekparkett. Vi har samma Huntonittak, samma spottar (från Hide a Lite) och samma stockholmsvita färg i alla tre rummen där nere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar