lördag 9 juli 2011

Dagsformen

För några månader sedan såg vår häck ut så här:
 

Alldeles nyklippt och fin efter vintern.

Det är en cirka 105 meter lång ligusterhäck, som vi planterade hösten 2006. Först vårvintern 2008 beskar vi den första gången. Sedan har vi släppt upp den ungefär 10-15 cm per år för att få den så tät som möjligt. I år är första gången vi beskär den två gånger på samma säsong. Det har också blivit dags att försöka få till en hyfsat snygg form på den. Det är vad vi har pysslat med idag.
 

Den växer så det knakar, även om det knakar ojämnt på de där hundra metrarna. På sina ställen är den jättetjock och vacker och på andra är den smal och pesig. Men det jämnar nog ut sig till slut. Där den växt mest har vi säkert tagit 15-20 cm både på höjden och på båda sidorna. Nu börjar den se ut som en riktig häck. Lovely!Det finns annat som växer så det knakar. Så här ser vår årsnya rabatt ut nu:Hosta, daglilja, astilbe, höstanemon och spetsmössa syns bland annat. Sommarsolen har skördat sina första offer i rabatten - en liten höstanemon och en liten daggkåpa ville inte alls vara med. Så helt plötsligt finns det lite nytt utrymme... :)
 
Rabarbern och lavendeln trivs alldeles utmärkt. Gôtt!

2 kommentarer:

  1. Ah! äntligen! Häcken! Jag som alltid undrat om den var värd den där uteblivna bröllopsresan??

    SvaraRadera
  2. Jo, det kan man förstås undra... Men UTEBLIVEN bröllopsresa? Jag vet inte jag, jag tycker nog att vi är mitt uppe i en sjuhelvetes resa och vi är ju gifta... Hela livet kanske kan räknas som bröllopsresa? (hoppas jag) ;)

    SvaraRadera