lördag 28 april 2012

Ett gott dagsverke med markplanering

Idag har vi kört sten. Och krattat jord. Och plockat sten.

Mor och far kom hit igårkväll och idag har vi arbetat på baksidan av huset med att plana ut marken och rensa den från sten. Vi har också fyllt ett växelflak med storsten som kommit fram under grävmaskinens arbete på tomten.

Imorse såg det ut så här när jag fotade genom vår gamla altandörr:


...och efter dagens arbete ser det ut så här:

Efter någon timmes arbete såg det ut så här:


Efter en hel dags krattande, utjämnande och stenplockande ser det ut så här - snart klart för gräsfrön:


Tyvärr glömde jag fota stora stenhögen innan den var på väg bort, men så här såg det ut när morfar och Hugo tog vara på fin jord som dykt upp bland stenarna ungefär mitt på dagen:


...och så här ser det ut nu - en del sten kvar att flytta med skottkärra imorgon och en del sten som behöver grävmaskinskraft för att flyttas:


När jag hade dukat undan frukost, fajtats lite med pojkarna, fått ut dem och fått ut mig själv, såg växelflaket ut så här:


Några skottkärreturer senare ser det ut så här:


Alla har varit himlans effektiva hela dagen. Pojkarna har också varit med och hjälpt till - krattat, plockat småsten och bara varit. Tänk att vi fyra vuxna har kunnat jobba ute i princip hela dagen utan att barnen över huvud taget har klagat... Otroligt!

Och se på vår galne son med det helgipsade benet! Han har linkat omkring utan sina kryckor och plockat sten, kastat sten, fyllt skottkärror med jord... Otroligt var ordet!


Imorgon har vi en liten treåring att fira. Vi får väl se om någon av oss tar sig ur sängen över huvud taget... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar