lördag 13 augusti 2011

Fyllda havreflarn

Bjöd på smaskiga havreflarn för ett tag sedan. Det brukade min farmor göra, om jag inte minns helt fel. Jag tycker riktigt mycket om havreflarn, men brukar ha svårt att få till rätt knaprighet - antingen blir de bara sega eller så blir de till plombbrytare. Den här gången lyckades jag hålla ganska bra koll på dem i ugnen och det knastrade alldeles lagom mycket om dem.
Havreflarn (ca 50 st)
150 gram smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
______________
Smält smöret. Rör i alla de andra ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtar, i ganska små klickar med bra med mellanrum för dem att flyta ut på. Jag brukar använda en tesked att klicka ut med, då blir det lagom tycker jag.

Grädda flarnen mitt i ugnen, 200 grader, i ungefär 5 minuter. Låt dem svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler eller en bricka för att kallna helt.

I vanliga fall brukar jag fylla dem med en klassisk chokladsmörkräm, men häromsistens tog jag en genväg och använde Nutella. Det var riktigt, riktigt smarrigt! (Jag har också använt samma citronkräm som Hugo fick i sin tårta i juni - minst lika gott!)

1 kommentar:

  1. Heeeeeej!

    hoppas det funkar nu att göra inlägg...blir galen på blogger snart.
    Men va läser ja....stackars cooooola killen från V.Haninge.Hoppas det läker snabbt.

    Underbara krukor du köpt!Hur kunde jag missa dom?? eller oxå så var dom slut när jag var där..hum!
    Ska ner till Ullared på fredag, hoppas kunna finna nått fint där.Har förälskat mig i blått !!! (just nu)..hihiiiiSå nu är det vita & blåa gardiner i köket.Dom krukorna skulle passa perfekt i köksfönstren..får fråga mammsen om hon skulle vilja kika in hos Sussie. :)

    Underbara kakor...mums! Men har du NUTELLA mellan dom..det var otippat...hiiiii...SKRÄLL som Samuel säger :)
    Måste testas.....

    Nu ska jag iväg & inhandla mig en cykel...dags att ta tag i resterande 30kg som ska bort....tänk om man kunde vifta med trollspööööööt....
    Men det är ju så gott att fika...... :)

    Kramizzzz & må gott
    Nilla

    SvaraRadera