torsdag 27 oktober 2011

Vallgrav väck!

Under den senaste månaden har vi inte varit helt fokuserade på bygget. Jonas har varit iväg, jag har varit upptagen med utvecklingssamtal och vi har inte varit helt hundra krya. Detta till trots rullar arbetet på i stadig takt.

 

Dräneringen är klar. Rören täckta med mackadam. Isodrän-skivor är på plats runt nästan hela huset (förutom den änden som förlängs). Markduk är på plats och vallgraven är igengrävd nästan hela vägen runt.



I lördags monterade Jonas och svärfar ner den byggställning som har utgjort vår "terass" på framsidan, för att kunna gräva igen där den stod.



Det innebär att vi numera går in genom källaren, och under några veckor kommer gamla garaget att vara vår hall. Tjusigt värre, inte sant?! (Egentligen är det ganska perfekt att gå in den här vägen när det är kletigt och dant ute, eftersom skiten faktiskt stannar i garaget!)



Till helgen hoppas vi på temperaturer över nollan, så att vi kan mura de sista lecavarven. Det är först när det är färdigmurat, som vi kan fixa till vår vanliga entré igen. Det vore liiite tungt att gå genom källaren hela vintern, så håll tummarna för plusgrader!

1 kommentar:

  1. Vad kul att se hur det förändras! Håller tummarna hårt för plusgrader!

    Kramar

    SvaraRadera