tisdag 11 oktober 2011

Sötsak att ge bort

Ibland skulle man kanske vilja ge bort något hemmagjort - hembakat - men saknar tiden. Ugnen ska bli varm, det ska röras och geggas ihop, ut på plåt eller ner i form, bakas av och svalna. Eller kanske kommer man på i sista sekund att man borde ha med sig något till kvällens värd/värdinna. Eller så har man tänkt att baka något men upptäcker för sent att det saknas ägg eller smör eller annat.

Här är den perfekta lösningen. En burk. Med tillhörande lapp.


I just den här burken finns vetemjöl, bakpulver, en gnutta salt, råsocker, havregryn och mjölkchokladknappar. Tillsammans med 125 gram smält smör och 1 ägg blir det smarriga chocolate chip cookies.

Perfekt att ge bort till den som har allt, till den som själv gillar att baka, till den som har ett pyttigt kök, till den som är i sommarstugan, till den som ska på husvagnssemester...


Burken går att fylla med i princip vad som helst. Många kakor, muffins och kladdkakor funkar att bara röra ihop, fastän det i recepten oftast står att t.ex. socker och ägg ska röras fluffigt.

Antingen väljer du att skicka med de "blöta" ingredienserna vid sidan av eller så får mottagaren stå för dem själv. Glöm bara inte att skicka med en beskrivning, så att det faktiskt kan bli något gott i slutändan.


Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak hos Thea, eftersom oktobers tema är just "ge bort". Just den här burken kanske får ett annat hem, eller så dyker slutresultatet upp i bild här en annan dag.

4 kommentarer:

 1. smart ide...ska jag försöka komma ihåg när man ska iväg sådär hastigt & lustigt.

  Kramizzz

  SvaraRadera
 2. Vilken synnerligen bra ide!

  SvaraRadera
 3. Samma sol skiner hos oss. Men höstkylan känns på morgonen när man skall ut och cykla kl 07. Kram mamma

  SvaraRadera
 4. sug i dig varenda ord !! :) du Är en fantastisk kvinna !

  Jag satt faktiskt & funderade på det... :) ska se vad jag har för passande garn hemma .....på återseende.

  Ha en underbar helg min sköna!
  Puss/P

  SvaraRadera