söndag 16 oktober 2011

underBARA BARN-mässan

Entréhallen täcktes av en bläckfisk och en massa andra havsdjur. Läckert!
Som jag berättade i fredags har jag varit på underBARA BARN-mässan i Älvsjö denna helg, först en snabbis i fredags morse och sedan i lugn takt idag på förmiddagen. Vid båda tillfällena har jag fått en massa goodiebags med saker som dels passar min svåger och hans tjej, som får en bebis om några veckor, dels passar Hugo och Victor (antingen direkt eller i julklapp) och dels sådant som passar mig alldeles utmärkt. Härligt! Jag har dessutom inlett årets julklapps-shopping på allvar, med fina kläder och böcker till pojkarna. OCH med ett par silverörhängen till mig. Häpp!

Fredagens skörd, både fått och köpt
Dagens blandning
I fredags på min snabbrunda stannade jag intill hos Amanda Egilson i hennes monter. Hon gör vackra silversmycken och hade massor av fint med sig på mässan. Vi pratade en stund och när jag gick därifrån kände jag bara att det där var en himla go' människa, en sådan som bara strålar positiv energi omkring sig. Under fredagen på jobbet gick jag och tänkte på ett par örhängen hon hade, som det stod "carpe diem" på. Det har varit mitt mantra sedan gymnasietiden, jag har både halssmycke och tatuering med samma ord.


Så nu idag gick jag tillbaka till hennes monter, provade örhängena och slog till. Men på mina kommer det inte att stå carpe diem! Jag valde att ha Hugo på det ena och Victor på det andra. Däremot kommer de att passa jättebra ihop med mitt carpe diem-halsband. De blir så fina! Dessutom hoppas jag på tur i Amandas tävling. Den här ringen vore väl nåt? SÅ läcker!


Jag återvände förresten en gång till, bara för att säga det jag har tänkt ända sedan i fredags - att hon bara är supertrevlig. Så det sa jag. Då blev hon jätteglad. Det är en sådan sak som jag jobbar aktivt med, att faktiskt säga det där positiva som jag annars bara tänker. Det tar ingen energi alls från mig att säga det, men kan ge enormt mycket tillbaka. Och av Amanda fick jag massor!


För övrigt fanns det som sagt en massa roliga kläder som jag fyndade, men jag tror att mässan ger ännu mer för dem som ska ha barn eller precis har fått. Det är ganska många utställare som har fokus på det lilla lilla barnet. Men det spelar egentligen ingen roll. Det är väldigt mysigt att bara gå omkring och kika på allt fint, roligt och smart som finns. Om inte annat har jag fått en hel del idéer inför framtida presenter...

Till sist - tusen tack, Erika från Allt för föräldrar! Både elever och kollegor uppskattade alla Oreo's jag fick med mig i fredags. En av mina elkillar gick till och med in på er hemsida för att försöka leta reda på dig och tacka. Så har ni en massa över vet du vem som är intresserad!! ;D

2 kommentarer: