Här är en enkel och snabb efterrätt med få ingredienser. Viss tid i kyl behövs, men själva tillagningen går på fem minuter. :) Jag gillar också när det är lätt att variera ett recept. Detta passar perfekt till såväl mörk, vit och mjölkchoklad och så kan man förstås dekorera med vadhelst man har hemma. Det går också utmärkt att dubbla rakt av.
Chokladmousse (4 port)
100 gram valfri choklad (jag använde mjölkchoklad denna gång)2 äggulor
2 dl vispgrädde
____________
Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Vispa grädden ganska fast. Blanda äggulorna i den smälta chokladen under kraftig omrörning. Blanda ner en mindre del av grädden i ägg-chokladblandningen. Tillsätt sedan detta i resten av grädden och rör försiktigt tills allt har blandats helt. Fördela moussen i portionsformar, snygga glas eller en stor vacker skål. Ställ kallt i minst en timma.
Dekorera till exempel med frukt eller bär (granatäppelkärnor passar nu till jul) och riven choklad. Små bitar av After Eight eller Daim är också gott att både röra ner i moussen och dekorera med. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar