torsdag 18 december 2014

Kan vi inte bara skjuta upp julen, hörni?

Det känns konstigt att det är sista arbetsdagen före jullovet imorgon. I min kropp är det snarare dags för höstlov... Det beror nog både på vädret och annat.

Adventsstjärnan och -ljusstakarna har varit på plats några veckor, pepparkakor och lussekatter är bakade. That's it. Jag har inte bakat min vanliga julkaka med lingon, inte bakat något julbröd, inte gjort en endaste liten knäck eller fudgebit. Allt det där som jag brukar vara noga med att få gjort har i år blivit bortprioriterat.

Fokus ligger helt på vårt vardagsrum och kök. Även om jag vet att allt inte kommer att bli klart (golvet och del av tapetseringen i vardagsrummet fixar vi först efter att muraren har putsat murstocken), så vill jag att vi ska kunna ställa granen och matbordet där, så vi kan sitta där inne och äta i alla fall. Till detta hör också att få upp tapeterna i köket och det är en himla massa snickerimålning innan dess. Igår jobbade jag därute i 4 timmar efter jobbet - grundmålade två väggar och en bit taklist, målade hela taklisten med vanlig färg, slipade tre väggsnuttar och la på det sista spackellagret på dessa väggar. Det låter inte som särskilt mycket jobb, men det tar sådan tiiiid. Tur att Lugna Favoriter bara kör julmusik nu, så man får lite känsla i alla fall.

Ikväll blir det ytterligare ett pass därute och imorgon kommer mor och far. Tjoho! I den bästa av alla världar får vi både in julgranen och kokt skinkan imorgon kväll, men vi får väl se.

Om alla andra är okej med att skjuta på julen en vecka, så vore jag ytterst tacksam!1 kommentar:

  1. Det kommer att bli jul i alla fall. Även här har det blivit annorlunda mot andra jular. Är inte heller klar med allt jag brukar göra. Får se om det blir gjort. I morgon kommer vi i alla fall, så får resten ordna sig när vi kommer hem igen. /mor

    SvaraRadera