lördag 19 januari 2013

Downton Abbey på Hallwylska

Idag har jag haft en ljuvlig dag tillsammans med Anna och Mia, mina ständiga vapendragare. Vi besökte ett av mina favoritmuseer - Hallwylska palatset. Jag skulle kunna besöka det hur ofta som helst, för man upptäcker nya saker varje gång och varje guide berättar olika detaljer om grevparet Hallwyl.

Denna helg är också sista chansen att se fantastiskt vackra klänningar från tv-serien Downton Abbey, så det var knôfullt med folk precis hela dagen. Galet! Men åh, så fina klänningar!!


Bland de nygjorda klänningarna fanns också kläder ur Hallwylskas egna samlingar. Den helsvarta klänningen ovan är en av dem. Det var den yngsta dottern - med ett midjemått på 47 cm - som bar den. 47 centimeter! Jösses!


I köket fanns en moraklocka, som jag inte lagt märke till vid tidigare besök. Det fanns en text under urtavlan som jag föll för:


Om jag klåcka hade lif och kunde ord som Gud utföra skulle du altid få höra: o meniska betenk din stund

Betänk din stund - carpe diem. Som det står på min arm.

Idag har jag verkligen haft möjlighet att betänka min tid - det är vad möten med Anna och Mia alltid ger mig. Lugn och tid för reflektion.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Yes, it is beautiful. :) I don't know if you've got the hang of the text on it, but it says: "If I, clock, had life and could speak like God, you would always hear: Oh, human/man, ponder your moment/time." That's what makes it beautiful to me. :)

      Radera