lördag 26 januari 2013

Bästa vinterkrämen från Weleda

Hugo fick en liten vit "frysfläck" på ena kinden en kall vinterdag för några år sedan. Sedan dess är vi alltid noga med att smörja in ansiktet på barnen när det är kallt och /eller blåsigt. Den kräm som har visat sig fungera allra bäst (och som Hugos förra dagisfröknar blev förälskade i) är Calendula Wind and Weather Cream från Weleda. Det är en genomskinlig salva, som absorberas snabbt och luktar riktigt gott! Vi smörjer in varje morgon innan vi ger oss av hemifrån. Salvan är dryg och en tub brukar räcka två normalkalla, normallånga säsonger.


Det finns dock ett litet fel med den och det är förpackningen. Det är en metalltub med skruvkork i plast. Hugo har sin tub i ryggsäcken hela vintern och tar nu själv på ett nytt lager när de ska ut på rast. Han klämmer inte ur salvan särskilt "organiserat", som synes på tuben till höger, och detta har gjort att det är svårt att skruva på korken och det har blivit sprickor i metallen, där salvan pyser ut.

Till flera andra produkter i samma serie har Weleda plastförpackningar och jag hoppas på att det är möjligt att ha det även till denna. Jag skulle inte sluta köpa den även om det inte blir ny förpackning, men den skulle hålla sig fräschare längre och Hugo skulle bli mindre kletig när han använder salvan. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar