onsdag 11 juli 2012

BygguppdateringSå här såg det ut på kvällen 1/7. Jonas och pappa började sätta asfaboard på utbyggnaden.


Det blev mörkare och mörkare i köket och vardagsrummet, men utanför fönstren såg jag ett nytt rum börja ta form. Dessa första kort är tagna ur lilla köksfönstret, som kommer att ersättas av en dörröppning på väg in i nya köket så småningom.


Endast en skiva kvar att sätta. Detta kort är taget genom vardagsrumsfönstret. Hela den väggen kommer att försvinna när allt är klart, så att vardagsrum och matplats (vid nya fönstret) hänger ihop.Vår "mingelaltans" rätta funktion börjar att framträda... Jonas, far och svärfar får resningen på plats till det som kommer att bli vår hall. Dessutom är nu takfoten riven även på framsidan och syll och hammarband på plats. Delar av taket är också befriat från tegel och läkt och istället insvept i presenning.


Igår kom Kalle med sin hjullastare och hivade i vår gamla yttertrapp i växelflaket vi har stående här hemma. Trappen har legat i en hög med andra betongprylar sedan förra sommaren, så det var riktigt härligt att se den försvinna.

På fotot ovan syns också den första takstolen på hallutbyggnaden!

Och på fotot nedan syns vårt hus från en järnvägsövergång här i närheten. Kul att se bygget från ett annat perspektiv.

2 kommentarer:

  1. Härligt att den stora stenhögen kom bort! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nästan allt är borta nu. Vi fick hjälp av Nina som hämtat 28 plattor till sin uteplats. :) Bara en liten betongklump kvar, som gömde sig längst ner i högen...

      Radera