fredag 27 juli 2012

Liseberg

I onsdags åkte pojkarna och jag till Liseberg tillsammans med mormor och morfar. Vi hade en helt ljuvlig dag, med strålande solsken och acceptabla köer till det mesta. Vi var förstås inte ensamma och det var hiskeligt lång kö till attraktioner som FlumeRide, Balder, Lisebergsbanan och även barnens Rabalder, men vi hoppade över de mest populära grejerna. Ungarna var ändå fantastiskt tålmodiga i de köer som fanns.

Nyhet för i år är att man köper åkpass och alltihop i entrékassorna, vilket innebär att man slipper stå i kö två gånger för att överhuvudtaget komma in och kunna börja åka. Vi slapp dessutom den långa entrékön, eftersom vi dels hade gratis entrébiljetter och dels hade förköpt Allt-i-ett till båda pojkarna på nätet dagen innan. Vi visade upp vår utskrift vid ingången, passerade och hämtade ut åkpassen inne i parken. Inga köer där alltså! Härligt! Vi vuxna köpte ett häfte med åkkuponger och delade upp mellan oss.
Victor, han fastnade för Små grodorna och Kaninresan. Han åkte båda flera gånger och kom upp i 16 åk. Han tjänade in sitt åkpass med råge. Hugo, däremot, var mer road av Lisebergskaninerna, som han kramades med heeela tiden. Han hann helt enkelt inte åka så mycket, så för hans del hade det även i år varit smartare med lösa kuponger än ett åkpass.
Vi hade glada ungar, som verkade gilla varenda attraktion de åkte, och även om jag gärna hade åkt både Lisebergsbanan och Balder, så fungerade Lilla Lots och Slänggungan alldeles utmärkt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar