Hugo ville prompt ha pannkakor till middag idag, så det fick det bli. Men för att få något mer matigt också gjorde jag en spenatsoppa, som är himla god. Om jag någon gång kunde lära mig att ha kameran redo innan maten är uppäten, så skulle ni få se att den ser himla god ut också... (Jag måste verkligen skärpa mig!)
Är ni nyfikna på hur den ser ut och inte vill vänta tills nästa gång jag har gjort den (och kanske tagit kort) så går det bra att göra den själv. Det är superenkelt!
Spenatsoppa
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör eller rapsolja
1 msk mjöl
3 dl matgrädde
ca 3 dl vatten (eller lite mer beroende på hur tjock soppa man vill ha)
3 msk kycklingfond
4 dl riven ost
150 gram färsk bladspenat
rostade pinjenötter i valfri mängd
Hacka lök och vitlök och fräs i smöret i en djup kastrull. Rör ut mjölet och häll på grädden, vattnet och fonden och låt det koka ihop ett par minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i den rivna osten och hel bladspenat. Mixa soppan (nästan helt) slät med mixerstav. Rosta pinjenötterna och servera dem till soppan.
Gott och snabbt! Jag skulle gissa att detta recept räcker till fyra vuxna som förrättssoppa. Tillsammans med ett gott bröd kan nog tre vuxna bli härligt mätta med soppan som ensamrätt.
Gomorron!!
SvaraRaderaåå så gott det låter, måste jag testa på torsdag på stora soppdagen :)
Idag åker vi till fam annorlunda i Dingle & fikar.Ska bli spännande & se hur det är där :)
Återkommer med bilder & utlåtande.Alva & samuel är här så det blir full styrka....lovely!
Fin skattkista Hugo tillverkat!Uppfinningssrik :)
Trevlig helg...
puss//Nillis
Åh va spännande! Måste nästan testas inom kort - har spenat i frysen t om :-D
SvaraRaderaHa en fin kväll, kram Jenny