måndag 14 februari 2011

Hjärt- och själ-spa, del 1

Sent i fredags kväll var bilen framskottad och bagaget fullpackat och Anna, Mia och jag begav oss av till syrrans stuga utanför Strängnäs. Med tanke på hur vädret hade varit under dagen var vi beredda på "en jäkla resa", men det var inga som helst problem, varken på motorväg eller pluttliten lokalväg, och på knappa två timmar var vi framme. Väl på plats höll vi först på att inte komma in alls (och det hade väl bara varit sååå typiskt), men så småningom hade låset fått upp värmen och vi kunde komma in.

Den natten sov vi mer eller mindre fullt påklädda. För att över huvud taget kunna sova intalade sig Mia att hon sov i tält... Så kallt var det. Men belöningen kom tidigt. När vi drog upp rullgardinen var vi väldigt glada över att få vakna där!

  
Strålande sol och gnistrande snö skymtade därute. På väg ut i det kalla vackra vädret. En sådan dag! Vi tog bilen in till Strängnäs och besökte domkyrkan och en massa mysiga butiker. En ljuvlig lunch med tillhörande fika fick vi hos Ann-Louise på Grassagården.Det är precis ett sånt ställe som jag skulle vilja driva nån gång i framtiden. Litet, genuint och välkomnande med enbart hemlagat och hembakat.


Detta var en dag i lyx, en dag då vi verkligen fångade livets minutrar och tog vara på varenda en av dem. Efter en härlig långpromenad i solen åkte vi tillbaka till stugan och gjorde ingenting en stund.

Del två kommer...

1 kommentar: