måndag 24 januari 2011

När gud sa varde ljus...

"...då hade vi skaraborgare redan dratt ledningera."

Nu är det ju visserligen ingen skaraborgare som har dratt ledningera i vårt garage, men nu finns där ljus. Och innertak. Och snart väggar färdiga för väv och färg. För varje dag som går krymper utrymmet därinne, samtidigt som det växer. Låter det knäppt? Men, det blir allt lättare att se var bänkar och verktyg och skåp ska stå, nu när det inte bara är en gôrstor yta. Därför växer det och krymper på en gång.

Apropå skaraborgare, så kommer ovanstående citat från den underbara sketchen "Skaraborgs fornminnesförening" ur Hagges revy 1982. När vi hade ett spex i årskurs nio var jag en av tre som gjorde vår version av sketchen. Den är så rolig - på en larvig nivå. Man kanske måste vara skaraborgare för att uppskatta den till fullo. Ja, se efter själva!

1 kommentar:

 1. hihiihiii...underbar sketch!

  garaget blir bara sååå himla bra.Avis till tusen blir jag.Är så trött på alla verktyg mm mm som ligger & dräller här inne & stör mitt estetiska sinne.. ;)

  attans att "guben" blivit sjuk oxå, det finns ju inget värre än sjuka män ;)

  Utebelysningen blir kanonis.Vi har köpt nått liknande fast i galvad zink.Det ska upp galvade stuprör mm till sommaren (om jag får bestämma)Så då tyckte jag dom lamporna passar bra.

  HA det bäst!

  ps.Radioskugga låg i postlådan idag.Så det blir till att fixa egentid vid tvn när barnen lagt sig...hihiii

  SvaraRadera