fredag 31 oktober 2014

Hemgjord kexchoklad


I senaste numret av tidningen Hembakat fanns ett recept på hemgjord kexchoklad. Både Victor och jag blev väldigt sugna på att testa, så vi köpte smörgåsrån, nougat och mjölkchoklad och drog igång. Det var ganska kladdigt, men väldigt enkelt, och resultatet blev riktigt smarrigt! :)

 Kexchoklad

100 g nougat
100 g mjölkchoklad
ca 20 smörgåsrån
ca 300 g mjölkchoklad
0,5 msk rapsolja
______________

Smält nougat och den första mängden choklad. Lägg smörgåsrånen i högar om fyra. Pensla på blandningen på tre av smörgåsrånen i varje hög, lägg ihop dem och lägg det fjärde kexet ovanpå som lock. Tryck till lite lätt ovanpå, så att de "fastnar" i varandra. Ställ i kylen tills chokladen har stelnat.

Smält den andra mängden choklad och rör i rapsoljan. Låt blandningen svalna något medan du skär smörgåsrånen i lagom storlek. Jag valde att dela dem på mitten två gånger, så jag fick fyra bitar av varje smörgåsrånshög. Det blev lagom storlek tyckte jag.

Doppa varje bit i choklad eller pensla på chokladen på alla kanter och ovansidan. Ställ tillbaka i kylskåpet till chokladen har stelnat. Nu är det dags att provsmaka!


 Glöm inte att förvara dem i kylskåp. 

2 kommentarer:

  1. Dom har vi ju testat. Försvinnande goda.//mor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Det blir en återkommande favvis här tror jag. :)

      Radera