Kexchoklad
100 g nougat100 g mjölkchoklad
ca 20 smörgåsrån
ca 300 g mjölkchoklad
0,5 msk rapsolja
______________
Smält nougat och den första mängden choklad. Lägg smörgåsrånen i högar om fyra. Pensla på blandningen på tre av smörgåsrånen i varje hög, lägg ihop dem och lägg det fjärde kexet ovanpå som lock. Tryck till lite lätt ovanpå, så att de "fastnar" i varandra. Ställ i kylen tills chokladen har stelnat.
Smält den andra mängden choklad och rör i rapsoljan. Låt blandningen svalna något medan du skär smörgåsrånen i lagom storlek. Jag valde att dela dem på mitten två gånger, så jag fick fyra bitar av varje smörgåsrånshög. Det blev lagom storlek tyckte jag.
Doppa varje bit i choklad eller pensla på chokladen på alla kanter och ovansidan. Ställ tillbaka i kylskåpet till chokladen har stelnat. Nu är det dags att provsmaka!
Glöm inte att förvara dem i kylskåp.
Dom har vi ju testat. Försvinnande goda.//mor
SvaraRaderaJapp! Det blir en återkommande favvis här tror jag. :)
Radera