Chokladkolakaka
125 g smör1,5 dl socker (jag använde rårörsocker)
2 ägg
1,5 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
0,5 tsk bakpulver
Topping
200 g philadelphiaost2 dl florsocker
100 g mjölkchoklad
Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Smörj och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen, 200 grader, i ca 20 minuter. (Håll koll på tiden, så att kakan inte blir för torr.)
Blanda färskost och florsocker till en slät frosting. Hacka chokladen. Bred frostingen över kakan i valfritt "mönster" och fördela chokladhacket ovanpå.
Grundreceptet till själva kakan är hämtat ur tidningen "Hembakat" (nr 6 2013), men jag har ändrat det lite och toppingen är egenkomponerad.
Skulle ju ha tagit ett kort på blommorna jag köpte till "moster".
SvaraRaderaHon har redan tackat för de vackra, så jag behöver inte se dem. :) Tack för hjälpen!
Radera