söndag 22 december 2013

Mjuk pepparkaka

Denna mjuka pepparkaka är lika god att äta nybakad som bortglömd...om den överlever den ljumma fasen. :) I skrivande stund står en ny i ugnen och den ska jag inte ens tjuvsmaka på ikväll; den är en julaftonsbeställning. 


Mjuk pepparkaka

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
ca 1,5 tsk nejlikor (stötta till fint pulver)
ca 1,5 tsk ingefära
drygt 2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Börja med att smälta smöret, så hinner det svalna under tiden du vispar ägg och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser (inklusive smöret) och häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 l). Grädda i nedre delen av ugnen, i 175 grader, i ca 45 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar