fredag 15 november 2013

Vanilj- och chokladmuffins

Back to basics. Ingen topping, inga krusiduller. Bara vanliga muffins. Nästan. ;)


Vanilj- och chokladmuffins (12-14 st)

2,5 dl rårörsocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
en nypa salt
200 g grovhackad choklad

Rör smör och socker fluffigt, blanda ner ett ägg i taget och sedan gräddfilen. Blanda ner övriga ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Baka i 200 grader i ca 20 minuter. Klart!

Receptet kommer från Sju sorters sommarkakor av Cecilia Vikbladh och då heter det "Lavendel- och chokladmuffins". Jag har tagit bort lavendeln och ökat mängderna vanilj och choklad. Det blir en tätare konsistens på dessa muffins jämfört med åtminstone mitt basrecept. Gott som omväxling. Framför allt är de lättbakade. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar