lördag 16 november 2013

Källarentrén tar form

Denna sommar har vi målat färdigt huset, så nu är byggställningarna borta. I slutet av augusti började iordningställandet av källarentrén. Jonas och svärfar började med ett rejält lager makadam, som de sedan gjöt en betongplatta på.


Plattan blir basen i ett viloplan, men även en grund för stenmurarna och första steget i granittrappan som ska leda ner till källaren.


För varje nytt steg byggde de upp en ny form, grundade med mer makadam och gjöt en platta som de ställde nästa steg på. Tidskrävande jobb!


Jonas lillebror hjälpte oss med plattsättningen på viloplanet. Plattan heter Walks Black soft och har måtten 15x15. Vi kommer att använda samma platta inne i groventré, tvättstuga och badrum i källaren. Det är struktur i ytan och tydliga färgskiftningar från grått till brunt. Snyggt, så!!
När man gjuter behövs ibland extra hjälp. Victor grävde gärna i den stora sandlådan. Hehehe!


När det sista trappsteget var på plats ( - tack gode gud för svärfars grävmaskin!!) fixerade de det med ytterligare en gjutning.


Nästan klart. Några fler murstenar skulle på plats, tillsammans med ett räcke, innan återfyllnad. Den avlånga brunnen är vi helnöjda med. Hittills har den klarat av höstregnen.


Det är viktigt att göra rent när man har gjutit färdigt! :)Nu är allt färdigmurat, räckesstolparna är på plats och ena yttersidan är nästan helt återfylld, men jag hade visst inga bilder på det för tillfället. Får ut och fota lite senare.
2 kommentarer:

  1. Längtar tillbaka till vårt hus när jag ser era underbara renoveringsbilder :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast visst längtar du tillbaka till det färdiga huset, inte själva renoveringen...? ;)

      Radera