fredag 6 september 2013

Väntande dröm

Till våren kommer vi att kunna förverkliga en familjedröm. En resa till New York.

Mitt inne i smeten, bara några kvarter från modets Bryant Park ska vi härbärgera i en vecka. Det kommer att vara barnen som styr vad vi gör helt och hållet. Hotellrummet är en studio med kök, så vi kan ta det lugnt hemma på kvällar om de så vill.

Några saker är redan inbokade på vår att göra-lista, däribland ett besök hemma hos kung Henrik.Både mamma och pappa tycker nog att det ska bli ganska häftigt att se hockey i Madison Square Garden, men för sjuårige Hugo kommer det vara ännu större. Henke Lundqvist är den stora idolen just nu!


Att se Manhattans skyline från Brooklyn vore läckert. Att få alla fyra att vilja gå dit över klassiska Brooklyn Bridge kan bli en utmaning, men det vore nog värt det. :)


Manhattans lunga kommer säkert att få besök av oss. Om det är Scandinavia House, djurparken eller något annat som lockar återstår att se.


 Ett par gånger i veckan frågar fyraårige Victor om det är idag vi ska åka till New York och han blir lika besviken varje gång jag säger nej. Det blir en lång höst och vinter innan det är dags... Det Victor längtar efter så det gör ont är National Museum of Natural History. Han älskar filmen Natt på museet, som utspelar sig just där och Naturhistoriska riksmuseet är ett av hans favoritmuseer här hemma. Det kommer att bli en höjdardag!


Kanske kan man leka kräsen filmstjärna och önska sig en påse med enbart guldfärgade M&Ms...


...och förmodligen kommer världens största leksaksaffär att få ett besök - om så bara för att titta. :)

Längre än så har vi inte kommit i funderingarna kring resans innehåll. Om jag skulle åka själv skulle Broadwaymusikal, en mängd stora klassiska museer och en hel hög häftiga butiker och restauranger finnas med på önskelistan, men nu känns det ganska viktigt att inte planera in för mycket. Barnen får vara med och bestämma ganska mycket över dagarna. Att bara vara där och insupa New York i en vecka kan nästan vara nog misstänker jag.

Vi tar gärna emot tips om sådant vi (läs: barnen) absolut inte bör missa när vi ändå är där. Finns det någon rolig mysig restaurang, någon minnesvärd barnaktivitet, ett litet hörn av Central Park vi inte får missa?

Det är alldeles underbart att ha denna resa att se fram emot under mörka vintermånader fyllda av jobb, skola och husrenovering. Det kommer att kännas så lyxigt att bara åka iväg när det väl är dags. Jag har aldrig varit utanför Europas gränser och barnen har aldrig varit utanför Norden. Det blir stort för oss alla.

Åh, längtan längtan längtar!


2 kommentarer: