söndag 3 mars 2013

Murning av källarväggar

Det händer grejer i vår källarutbyggnad! För några veckor sedan var det bara ett enda stort utrymme och de gamla garageportarna var fortfarande på plats. Jag ska försöka förklara hur det ska bli...

 I den här delen kommer groventrén och tvättstugan vara. Dörren ut blir där masonitskivan är nu.

 Detta kort är taget i den blivande tvättstugan mot det blivande badrummet. Där garageporten är ska det bli vägg och en badrumsdörr.

 Här har Jonas och svärfar påbörjat murningen. Det är väggen mellan badrum och groventré som är på väg upp. Victor vill gärna hjälpa till.

 Sett från groventré/tvättstuga.

I det gamla garaget ska det bli vardagsrum/lekrum så småningom. Det ska röjas lite först...

Här ska det gamla och det nya bindas ihop genom en dörr från groventrén till nuvarande pannrum/tvättstuga. En liten skiljevägg är under uppmurning. Golvvärmen i plattan är installerad och klar, så det är en riktigt behaglig temperatur därnere. 

 Väggen växer sig högre. Vi kommer att ha två dörrar in i badrummet - en från groventrén och en från vardagsrummet. Här börjar den ena dörröppningen ta form.

 Gamla garageporten börjar att bli mindre. Här muras en del av den igen.

 Utbyggnaden sedd inifrån det gamla garaget. Porthålet ska sättas igen helt förutom en dörröppning in i nya badrummet, som blir i hela utrymmet rakt fram.

Här börjar även tvättstugan att ta form. Väggen till vänster kommer inte att bli högre än den stenrad som påbörjats. Innanför där kommer det att bli en diskbänk, där man kan skölja av trädgårdsgeggiga stövlar - bara att ta av och lyfta över den halvhöga väggen när man kommit in.

Det är häftigt att se hur varenda lecablock skapar något nytt och hur strecken på en platt ritning plötsligt blir verkliga rum. Äntligen kan man på riktigt SE hur det kommer att bli. :)

2 kommentarer:

 1. fy tusan vilket jobb ni har framför er! =)
  vi är inne på att bygga ut vårt hus, men det känns som ett enormt projekt - även om vi ska ta in folk som gör det.

  heja er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Även om det är mycket jobb kvar, så har vi gjort enormt mycket redan. Byggt fristående garage, dränerat, tilläggsisolerat, bytt fönster, bytt tak... Så vi ser faktiskt att vi närmar oss ett färdigt hus. :)

   Det är ett enormt projekt, men i slutändan är det förhoppningsvis värt det. ;)

   Radera