onsdag 20 mars 2013

Studiebesök Armémuseum och SVT

Vi har temadagar på jobbet denna vecka och idag har jag varit med en mediaklass hela dagen. Vi började med lite förberedelser i skolan innan vi åkte in till Stockholm för att göra två studiebesök.

Det första var på Armémuseum, där vi gick visningen "Krig och media". Eleverna var uppmärksamma och som vanligt på Armémuseum var det en riktigt bra och intresseväckande guidning. Jag tror att både jag och eleverna fick en massa nya perspektiv på medias roll i krigföring.
Det andra besöket var på SVT och det var himla kul! Tyvärr fanns det ingen studio med uppbyggda miljöer som vi kunde gå in i, men det gjorde egentligen inte så mycket - det fanns så mycket annat att se.


Några av alla de dockor som barn skickat in till Minimello. Så kreativt!


Så här ser en tusen kvadratmeter stor studio ut när den är tom. Här har barnprogrammet Labyrint spelats in, även melodifestivaler, olika galor och TV4:s Let's Dance och en massa annat förstås.


Vi blev kvar en stund utanför Bolibompa-studion, där vi träffade på en filur som alla kände igen... :)


Eftersom sändning pågick fick vi inte gå in och titta. Det hade varit riktigt roligt att få se hur det faktiskt ser ut runtomkring det man får se i TV.En studio som vi fick gå in i var den där Gomorron Sverige spelas in. Det är galet hur annorlunda det ser ut på plats jämfört med i rutan. Det ser ju så mysigt ut i programmet, men när man har hela studion framför sig ser den där soffan så liten och fjuttig ut.


Där nyheterna, vädret och sporten spelas in äga obehöriga ej tillträde...


Vi fick gå in i ett redaktionsrum i en studio som inte användes för tillfället, men där t.ex. lokala nyheter spelas in. Vid en morgonsändning kan 25 personer vara inblandade i arbetet bakom kamerorna. Galet! 


En väder-greenscreen.


I måleriet/snickeriet satt en tumstock från inspelningen av Nils Karlsson Pyssling på väggen. Lite sådär lagom stor...

 Och så! Helt plötsligt fick jag syn på några bekanta figurer på en lastvagn. Daidalos tre robotar Bulten, Muttern och Taurus från programmet Labyrint. Både Hugo och Victor gillar programmet och tycker att robotarna är häftiga.


Framförallt den 2,5 meter höge Taurus imponerar på Hugo. Den är inte riktigt lika imponerande liggande i småbitar på en lastvagn... :)


Vi avslutade hela dagen i Skavlans studio, där några fick provsitta stolarna. Jag gissar att de kommer att sitta med familjen framför Skavlan på fredag och säga: "Kolla, jag har suttit i den stolen! I hans stol!!".  Schysst avslutning!

Jag har haft en riktigt rolig dag på jobbet helt enkelt! :) Och skulle absolut kunna tänka mig att besöka både Armémuseum och SVT igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar