lördag 9 juni 2012

Kökar

Under Kristi Himmelfärdshelgen var vi på Kökar, en ö i åländska skärgården, tillsammans med goa vänner.

Vi hade soliga blåsiga dagar i ett härligt lugnt tempo. Ungarna lekte mer eller mindre hela dagarna och vi vuxna hann att snacka en massa strunt och reka lite inför återbesöket i augusti, då det vankas bröllop (som vi längtar till!).

Resan till Kökar blev himla spännande. "Reseledaren" hade inte helt koll på tiderna, kan vi väl säga...så på färjan mellan Kapellskär och Mariehamn hann vi knappt köpa godis innan vi var framme och färjan vidare till Kökar fick vi vänta på liiite längre än vi hade tänkt. Tur att alla fem barnen hade rikligt med tålamod med sig. :)


Vi hann att stoppa tårna i sanden en stund på Åland innan vi åkte vidare. Mycket vackert!


På fredagen var vi ute och fiskade med släktingar till våra vänner. Solen sken så fint, men det blåste och var ganska kallt på sjön. Hugo fick testa sitt kastspö också, men nån fisk fick vi inte... Lillebror och pappa tog slut på vägen hem och somnade gôtt i vågguppet.


Vi var på en massa andra platser också, men kameran... jo, inbyggd i glasögonen vore bra, så skulle den inte bli liggande i "fel väska" hela tiden!

På söndagsmorgonen klev vi upp 04.00 svensk tid, för att hinna packa in barn och annat och åka till första färjan... Väl tillbaka på fast-Åland hade vi några timmar i Mariehamn innan färjan skulle gå. Vi besökte en liten ö, där det fanns exotiska fåglar, lite smådjur (höns, kaniner) och en riktigt härlig lek- och klätterställning i form av ett piratskepp. Barnen fick rasa av sig och leka sjörövare och pappa chauffören kunde koppla av lite.


Det var en riktigt härlig helg och jag tror att även barnen gärna kommer tillbaka. Tusen tack, kära vänner, för att ni visat oss er pärla!

1 kommentar:

  1. Det verkar vara ett ställe väl värt ett besök! Kram mamma

    SvaraRadera