måndag 27 februari 2012

En amningsfråga

Jag har precis tittat på Kvällsöppet i TV4 där de har diskuterat amning.

"Amningspoliserna" provocerar mig något oerhört. De där som säger att allt annat än bröstmjölk är skadligt för barnet och att alla kan amma - "det handlar bara om att vara uthållig".

Jag skulle vilja se hur de skulle hantera en 2,5 månader gammal bebis, som med all sin kraft trycker sig bort från bröstet, vrider huvudet bortåt och gallskriker så fort han ska ammas... Där varje amningstillfälle är en kamp.

Jag ville amma (mjölken fanns) men Victor var inte intresserad.

Undra jag vad de skulle ha för käck lösning på det problemet...

3 kommentarer:

 1. Man blir så trött. Har de inget bättre att göra än att attackera välmenande småbarnsmammor som gör vad som funkar /bäst/ för dem. Jag har haft turen (eller så är det för att jag är så jäkla bra) att kunna amma alla mina tre, vilket är konstigt eftersom jag själv bara fick bröstmjölk i tre veckor och borde vara typ död nu?

  SvaraRadera
 2. Att dom bara orkar! Det är inte alla förunnat att ha tillgång till bröstmjölk. Om barnet dessutom hamnar i kuvös i samband med födseln är inte hormoneerna på hugget och producerar så himla mycket mjölk. Pumpa, pumpa ,,,,, men hur roligt är det att sitta själv i ett rum och höra den där punpen surra. Inget upplyftande! Kristina

  SvaraRadera
 3. Ja vad ska man säga. Skulle vilja se dem gå igenom att ens nyfödda dotter biter av (!) en bit av bröstvårtan i ren desperation för att det inte finns någon mjölk! Inte skönt kan jag lova!

  Kramar

  SvaraRadera