lördag 4 februari 2012

Wienerbröd

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta om Kakjuntans januaritema. Det var wienerbröd som stod på programmet. Jag har aldrig bakat det förut, men tycker att det är vansinnigt gott med färska frasiga wienerbröd. Det ser bara så krångligt ut med allt kavlande och vikande och ujujuj, om degen spricker! Så jag tog mig an denna utmaning med skräckblandad förtjusning och skapade nån sorts wienerbröd.


Det visade sig snart att min oro var helt obefogad. Det var inte alls så svårt som jag hade trott. Det var ju bara att kavla och vika några gånger och jäsa riktigt länge så var det klart! (Nja, nu överdriver jag kanske åt andra hållet...det var lite krångligt att hålla ordning på antalet vikgånger, eftersom jag hade sällskap av en nyfiken nästan 2,5-åring. Men där fanns tips att hämta hos juntan - markera i degen nästa gång!)

Eftersom jag inte kunde välja fyllning blev det både sylt och vaniljkräm med en sockerglasyr ovanpå. Riktigt smarriga blev de i alla fall och tog slut innan de blev alldeles mjuka och kleggiga.Här ska definitivt bakas wienerbröd igen! Be warned! :)

1 kommentar:

 1. Hej! Jag har tävlingar i bloggen som kan passa dig :)

  Presentkort på hejbaby.se , samt en body med värmeindikator som signalerar när ditt barns kroppstemp överstiger 37.5 grader. Kika gärna i under kategorin TÄVLINGAR, eller klicka här:

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html

  Jag ber om ursäkt om du redan fått reklam för mina tävlingar eller om du helt enkelt inte är intresserad ;/ Bara att radera..

  Kram

  SvaraRadera