fredag 13 januari 2012

Biskvi vs biskvi

För några veckor sedan bakade jag biskvier för första gången. De blev riktigt goda, men precis som jag skrivit förut, så slog de inte mammas biskvier. Jag fick med mig några hem efter julbesöket och vi har klurat ut några saker som gör hennes smarrigare än mina. 

Min kaka

 Nu är det visserligen olika ljus i bilderna, men det syns ändå. Det är mer kakao i mammas smörkräm än i min. Smaken blir då mindre "smörig", vilket tilltalar mig. Men det som är allra bäst med mors version är bottnen, som är heeeelt annorlunda än den jag gjorde. Hon struntar helt enkelt i att skålla mandeln och mal den inte till helt slätt "mjöl". Det ger ett underbart tuggmotstånd och en schysst fasthet i bottnen, som jag är galet förtjust i.

Mors praktexemplar
Jag ska nog också strunta i skållningen nästa gång. Enklare och godare - kan det bli bättre?

1 kommentar:

  1. Trevlig jämförelse. Tror ingen har gjort den förut. Det var ren lathet från början som gjorde att jag inte skållade mandeln!!!! mor

    SvaraRadera