onsdag 22 juni 2011

Ljuva konvalj

Det är ett tag sedan årets sista liljekonvaljbukett hade blommat över, men åh, vad jag älskar den blomman! En av mina absoluta favoritdofter, tillsammans med schersmin, kaprifol och nyfödd bebis. Som liten hade jag alltid med en bukett liljekonvaljer på skolavslutningen. Så fint! Och hemma hos mor och far finns rosa liljekonvaljer och de är, om möjligt ännu finare än de vita. Det var en sak jag tyckte var lite tråkigt med att vi gifte oss i slutet av sommaren - mors och fars liljekonvaljer hade blommat över, så jag kunde inte ha dem i brukbuketten. När jag bodde i England för över tio år sedan, var jag ledsen över att jag skulle missa liljekonvaljernas blomning det året. En dag fick jag ett brunt vadderat kuvert med posten. Det var lite fuktigt och jag fattade inte alls vad det handlade om, men när jag öppnade låg där ett litet plaströr (sånt som man kan få om stjälken på en ros om man köper en riktigt tjusig en i blomsteraffärn.) med en enda rosa liljekonvalj i. Den nedersta och mest utslagna klockan var lite tillplattad, men för övrigt såg den alldeles nyplockad ut. Och den doftade alldeles underbart!
Mamma visste precis vad jag behövde. Den där lilla konvaljen fick stå på mitt skrivbord tills den första klockan började att ge upp. Då pressade jag den i min tjocka engelska ordbok, för att kunna njuta av doften lite längre. Och se, där ligger den fortfarande kvar. På lily of the valley-uppslaget. Förstås. Och även om den nu mest är brun, så syns små små spår av den rosa färgen på några klockor. Så vacker!

2 kommentarer:

 1. Fantastiskt att du har den kvar! Kan tala om att jag också har något kvar från vår resa sommaren 2000. I Skottland, i en fårhage, gjorde någon sina behov. I samband med detta stopp plockade jag med mig en lien tuss fårull. Den ligger i samma ficka på min jeansjacka som för 11 ?!?!?! år sedan. Det är nostalgi. Kram mamma

  SvaraRadera
 2. ååå så ljuvligt!

  vi har oxå "kavaljer" som barnen säger här i slänten bakom huset.Iår blommade dom ut fort.

  Härliga minnen du sparat..

  puss//Nilla

  SvaraRadera