tisdag 28 juni 2011

Fem H

Kvart i fem imorse kom Hugo inspringande. "Nu är jag vaken!" utropade han och sprang in i sitt rum igen. En tungt suckande mor följde efter. "Det är fortfarande natt, fastän det är ljust. Vi behöver sova lite till."
Nästan två timmar senare kom han inspringande med samma entusiasm. "Nu är jag vaken!" utropade han och sprang in i sitt rum igen. En nyss vaknad lillebror och en nu utsövd mor klev ur sina sängar och gick ut i köket. Bullar tinades, välling värmdes, ljus tändes och strupar harklades. Sedan smög de till den stängda rumsdörren, öppnade den försiktigt och...
"Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år!"
Han har haft en bra födelsedag, vår lille femåring. Paketöppning i sängen på morgonen (cirkusbiljetter och ett stooort Star Wars-rymdskepp var nog bäst), lek och stoj med lillebror, pannkakstårta till lunch, eftermiddagsbad med lek och stoj hemma hos några vänner, köttfärssås och spaghetti till middag, kvällsfika med mintkladdkaka med farmor och farfar (och världens coolaste Ben Ten-dräkt!). Födelsedagskort med posten från några och telefonsång från andra. Han blev såå glad över sitt glassogram! Imorgon ska vi lösa in det (och lillebror, som blev väldigt arg och avis, ska minsann också lämna ett kort och få en glass. Har han sagt.)
Sent omsider kom han så i säng, den nyblivne femåringen. Nöjd och glad efter en härlig dag. Och förväntansfull inför helgens stundande kalas.

2 kommentarer: