söndag 11 januari 2015

Hotel Orchidea på Gran Canaria

Nu är det redan en vecka sedan vi kom hem från en veckas semester på Hotel Orchidea i Bahía Feliz på Gran Canaria. Det är ett av hotellen i Fritidsresors hotellområde. Vi hade förmånen att bjudas med av svärföräldrarna, tillsammans med svågern med familj. Även om det blåste en del och var molnigt emellanåt, så var det en riktigt härlig vecka. Ingen matlagning eller handling, inget tvätta, städa, diska, dona och fixa med allt och ingenting. Bara sova länge, äta, bada, promenera, spela spel, läsa, leka och mysa. Precis vad vi behövde hela familjen!


Vi hade ett hörnrum på åttonde våningen, så balkongen längst ut precis ovanför palmerna var vår. Sådan utsikt vi hade därifrån!


På min pappas födelsedag tog vi en familjebild nere vid stranden. Denna var det tänkt att jag skulle ha skickat samma kväll, men att säga att Orchidea är ett hotell med internetuppkoppling stämmer faktiskt inte riktigt... Det fanns ett hörn på vår balkong där datorn hittade internet, men uppkopplingen var så larvigt seg, så det gick inte att göra något alls. Det var lite trist. (Men så, ja, pappa, grattis då! ;) )


Från balkongen hade vi överblick över hela hotellområdet. 3 pooler, ett par restauranger, en stor poolbar, två lekplatser, ett Bamsehus, ett spa, ett roligt utomhusgym och en massa annat.


Varje morgon bjöd på en galet vacker soluppgång, oavsett väder. Önskar bara att det gick att fånga dem bättre med kameran.


En av dagarna tog vi paus från hotellet och åkte buss till Las Palmas. Vi stannade i de äldre delarna av staden och kikade bland annat på den stora katedralen och på huset som Christoffer Columbus bodde i - Casa de Colón - son numera är museum. Jag hade gärna kunnat gå in och titta. :)


Nästan varje dag tog hela eller delar av familjen en promenad utmed stranden. Fördriva tiden, bada fötterna i havet, hitta vackra snäckor, fascineras av vågorna och leta efter riktiga lavastenar - det finns mycket att göra.
Jonas och Hugo var på upptäcktsfärd på egen hand flera eftermiddagar, medan jag låg vid poolen med en god bok ("A hundred pieces of me" av Lucy Dillon - älskade den!! Här finns en recension som säger det jag känner om boken) och medan Victor roade sig kungligt på Bamseklubben tillsammans med lillkusinen.


Varje dag var det ett nytt tema. De var pirater och indianer, de hade en skoldag och en cirkusdag. Det var så härligt att se ledarna Adam och Amanda ta sig an barnen med hundraprocentigt engagemang. En av dagarna hade barnen en liten cirkusföreställning för alla föräldrar. De gjorde akrobatiska övningar med bönpåsar och gick balansgång....och en kväll som avslutas med Bamseshow kan väl inte vara annat än perfekt? :)


Nyårsafton åt vi trerätters och sedan njöt vi av bubbel på balkongen och ett otroligt vackert fyrverkeri.Vi skippade buffélunch och åt lite lättare lunch vid poolbaren. Där fanns både korv, hamburgare, pizzabitar, färsk frukt och grejer för att göra egen toast. Det räckte gott mitt på dagen. Victors diet bestod till större delen av färsk frukt, äppeljuice, jordgubbsglass och varmkorv. Sämre kan man ha det!


En vecka gick alldeles för snabbt och även om det var skönt att komma hem, kände vi nog alla att ett par dagar till med shorts och foppatofflor hade varit helt okej. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar