söndag 24 augusti 2014

Loppi Event Höststart

Höststart "the Loppi way" har det varit i helgen. Med andra ord, mysigt häng med trevligt folk och intressanta presentationer av diverse företag om allt från mat och kläder till träningsböcker och shoppingresor via Ninja Turtles och Zillah & Totte, allt tjusigt anordnat av Loppi Event

 Vi hälsades välkomna till Clarion Sign vid Norra Bantorget med en caesarsalladwrap, Vitamin Well och ett par chokladtryfflar.


Dagens konferencier var Lina Hedlund. Sådan härlig energi hon utstrålar! Mellan miniföreläsningarna och under modevisningen spelades förstås diverse Alcazarhits, så nu går jag omkring och nynnar på dem. :) 


Zillah & Totte presenterade TV4 Play Premiums nya barnprogramsutbud. Eftersom vi är utan TV för tillfället (sedan en månad tillbaka och säkert några månader till) tittar pojkarna gärna på deras barnprogram i datorn med TV4 Play Premium. Victor har fastnat för mina gamla barndomsfavoriter - Hello Kitty och My Little Pony, medan Hugo har upptäckt några som Jonas hade koll på som liten - Ninja Turtles.


Smarriga cupcakes bjöds i deras monter. Syrlig citronmaräng smakade jag på. Åh!

 MatHem är en matbutik på nätet, där man både kan skapa sina egna inköpslistor och köpa färdigkomponerade matkassar. Vi har faktiskt aldrig testat dem, men det kommer vi absolut att göra. De sökte bloggambassadörer och det ansökte jag förstås till. Det vore superkul att få besöka dem och se hur allt går till, att provsmaka och testa produktnyheter och annat. Även om de recept jag delar med mig av här oftast är bakverk, så lagar vi gärna mat, både Jonas och jag. När vårt nya kök så småningom tas i bruk kommer det bli ännu mer av den varan. Då finns också tiden och utrymmet att experimentera i köket på ett helt annat sätt än nu. Det längtar jag till!


Något annat jag kan längta till är en kryssning. Tallink Silja Line hade med sig Mumintrollet och presenterade nyrenoverade Silja Serenade. För säkert tio år sedan kryssade Jonas och jag till Helsingfors i en Comodore-svit på just Serenade. Det var en 40-timmarskryssning, men när vi kom hem kändes det som om vi varit borta en vecka. Vi hann med så mycket på de där timmarna och hela resan var härlig. Efter gårdagens presentation är jag helt klart sugen på en repris! Med eller utan barn, är frågan...


Det var flera klädföretag på plats, både Reima, Barnskospecialisten, Me&I, Ullmax och The Flagship Company, och några av deras nyheter visades i en liten modevisning. Annika Duckmark och hennes Justin charmade oss på catwalken.

På minglet efteråt tittade jag närmare på Reimas overaller, snygga kängor från Barnskospecialisten, Ullmax fina underställ och Me&I:s höstnyheter.

Me&I hade många T-shirtar till barnen med härliga tryck, men jag fastnade för två vuxenplagg. Det första var en grå T-shirt med en zebra på. Den var riktigt riktigt snygg! Det andra plagget var en svart mysbyxa/träningsbyxa som jag absolut har behov av. Jag har lyckats måla hus i alla mina mys/sportbyxor, så om jag inte vill vädra omkring med grågröna fläckar överallt, så måste jag helt enkelt införskaffa nya brallor och dessa såg riktigt sköna ut. Me&I brukar också ha riktigt bra kvalitet på sina plagg - man vet vad man får med dem.

Bilder från Me&I.

FriendsOfAdam var en ny bekantskap för mig. Namnet är vagt bekant, så jag har säkert sett deras produkter någon gång, men nu fick jag provsmaka ett riktigt smarrigt bröd och i goodiebagen fanns glutenfria havregryn. Även om vi inte har någon matallergi alls i familjen (än), så har vi vänner och bekanta som är glutenintoleranta, precis som Adam, och som bakare vill jag kunna bjuda även dem på godsaker. Vill man inte baka själv kan man köpa FriendsOfAdams egna bröd i butiker runt om i Sverige eller direkt i deras bageri i Stockholm (eller via deras hemsida). Fiffigt va? Slutligen ska jag nog göra mig ett sådant här skin till min jobb-MacBook! Det vore sååå läckert! På bilden är det förstås ett telefonskal, men det borde gå att använda samma foto till ett skin. Skalet är gjort av CaseApp.se, som också hade en monter på minglet.


Tusen tack, Loppi Event och alla andra som var på plats under dagen. Det var många intressanta nyheter och roligt förstås att träffa en massa bekantingar. :) Lika trevligt som vanligt! 

2 kommentarer: