söndag 7 september 2014

Äpplepaj med kokos


Jag gillar att baka smulpajer, speciellt sådana där man smälter smöret och sedan bara rör i övriga ingredienser. Det här är en sådan paj. :) Enkel och inte alltför söt, fastän det är både sirap, farinsocker och kokos i smeten.

Äpplepaj med kokos

4-6 äpplen av valfri sort, gärna söta/syrliga
150 gram smör
0,5 dl farinsocker
3 msk ljus sirap
3 dl havregryn
1, 5 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
____________

Skala, kärna ur och tärna/klyfta äpplena. Lägg i en smord ugnsform (i mitt fall med måtten 27x18cm).

Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser. Det gör inget om sockret och sirapen får puttra i smöret ett par minuter innan resten blandas i. Då får smuldegen nästan en kolaaktig smak. När allt har rörts samman strösslas smuldegen över äpplena. Grädda mitt i ugnen, i 175 grader, i 25-30 minuter. Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

2 kommentarer:

  1. Tycker också att det är ett bra sätt att göra paj på. Ser god ut.//mor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får väl se om det kan bli en sån gjord när du kommer. :)

      Radera