torsdag 27 februari 2014

Fönsterbänkar och tapeter

Vi har varit och tittat på fönsterbänkar och tapeter denna vecka.

Det blir mycket bänkyta i det nya köket och natursten var egentligen vårt förstahandsval. Kostnaden för natursten passade dock inte vår plånbok, så vi har valt en mörkgrå (nästan svart) laminatskiva med struktur i. Nu har vi kikat på passande fönsterbänkar och de får bli i natursten. :) Det fanns mycket att välja mellan hos Södermalms Sten, men det var ganska lätt att hitta rätt. Tror jag. Vi lutar åt svart granit - Nero Assoluto:


Denna mörka sten skulle passa ihop med den mörka köksbänken. Även i källaren blir det stenbänk på ett par ställen. Vi har en halvhög vägg som avskiljer groventrén och tvättstugan och där ska det ligga en stenskiva tänkte vi. Antingen blir även den i svart granit eller så väljer vi en ljusare granit med mer liv i, som tar upp färgen i det ljusare stengolvet där. Då blir det kanske Nero Afrika:


Vi var även hos Målarmästarn i Enskede och kikade på tapeter. Det är en betydligt bökigare djungel! Köket är ju grått - luckorna ljusare och bänken mörk, golvet ännu ljusare, kaklet vitt. Tapet är aktuellt på två korta väggar - den ena med ett stort fönster och den andra med en altandörr - inte så himla mycket väggyta alltså. Det är väggarna i matbordsdelen av utbyggnaden. Frågan är då om man ska gå på enkelt och neutralt eller färgstarkt och stormönstrat...typ. :) Min första tanke var att VÅGA! Våga färg och mönster.

Och i huvudet har jag tänkt grönt.

Det hade inte Jonas.

Mönster och färg var inga problem för honom heller. Men det gäller ju att hitta RÄTT typ av mönster och rätt färg. Det är skitsvårt, rent ut sagt! Efter ett första tapetförsök för nån vecka sedan, gjorde vi ett nytt igår. Och nu har jag tänkt om lite. Gärna mönster, men neutrala färger. Det blir då lättare att kombinera med det gråa köket och lättare att byta accentfärg.

Vi hittade en tapet från Midbec, som vi gillade båda två. Givetvis finns den med både ljus eller mörk grundfärg, så vi har fortfarande en del att fundera över. Den heter Midbec Green-Park Mastic (med mörk grund) och Green-Park White. Träden har ett lätt metallicskimmer som ger tapeten ett härligt djup. Den är på samma gång diskret och iögonfallande - om det nu går... :) Men som sagt, ljus eller mörk grund? Förslag, någon?


Bilderna från www.midbec.se

4 kommentarer:

 1. Det är inga lätta frågor, men tapeter är ju inte det dyraste och man kan ju tapetsera om efter något år om man inte trivs med sitt val. Jag skulle dock välja den ljusa bakgrunden, med tanke på att ni har både mörkt golv och nu mörka fönsterbänkar. Kram mor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog så jag har tänkt också. :)

   Radera
 2. Åh, vad mycket som har hänt. Blir ju så himla fint! Håller med mor din - tapeten med ljus bakrund hade jag valt :) Måste komma och titta snart. Tack för att du delar med dig på det här sättet så länge.
  Kram N

  SvaraRadera
 3. Ja, nu är vi inne i en återuppbyggnadsfas och det är härligt. Du är så välkommen, min vän! :) Tack för tapettanken - jag lutar nog också mot den ljusa. :)

  SvaraRadera