söndag 23 februari 2014

Köksgolv

 köksgolv

Sedan det lilla köksfönstret bommades igen har det hänt en hel del på andra sidan. Den gamla ytterfasaden har nu fått ett lager gips och helt plötsligt är det lätt att se hur det kommer att bli när vi öppnar upp mellan det gamla och det nya. Här ovan syns fönsterramen till mitt gamla fotofönster. Där ska det bli en öppning mellan hall och kök. Den lilla väggen mitt i bild är nybyggd. Precis bakom den kommer kyl och frys att stå.

 köksgolv

Här ovan kan man också ana den öppning som kommer att bli mellan nuvarande vardagsrum och blivande matplats. Det stora fönstret in till vardagsrummet är nu nästan det enda som återstår av gamla ytterfasaden. :) (Och ja, vi har antennen inne... Ska monteras ute alldeles snart. Tror jag.)

Denna vecka har vi också blivit med golv! I måndags åkte vi till Kakelspecialisten och efter kanske tio minuter hittade vi en platta som vi fastnade för båda två. Micron 30DG heter plattan och den är 30x30cm.

 köksgolv

Den har en lätt randig struktur med inslag av både ljusare och mörkare grå, vilket kommer att passa perfekt ihop med vårt kök hoppas vi. :) Den kommer även att kombineras med enstavig ekparkett som kommer att ligga vid matplatsen och fortsätta in i vardagsrummet. Det blir så himla bra!

 köksgolv

Idag kör vi så med barnarbete. Hugo hjälper Jonas att foga, som uppvärmning inför årets största hockeyeftermiddag. Först OS-final, sedan dubbla matcher för Hugo. Heja heja! (Fogen vi har valt är för övrigt Sopro Brillant betonggrå nr 14.)

2 kommentarer:

  1. Hej o hå vad det går. Ser hur bra ut som helst. Duktiga Hugo som hjälper till. Skall han gå i gammelmorfars spår kanske.

    SvaraRadera
  2. Det är härligt att vara inne i en uppbyggnadsfas, där man direkt ser resultatet av allt arbete! VI får väl se vartåt Hugo går, men han tycker helt klart att det är roligt att vara med. :)

    SvaraRadera