Denna månadens utmaning på Kakjuntan var att baka djurvänligt, dvs utan animalistiska produkter. Jag gjorde det enkelt för mig och hittade ett recept på en sockerkaka utan ägg. Det var förvisso både smör och mjölk i, men smöret skulle vara flytande, så det bytte jag ut mot olja och mjölken ersatte jag helt enkelt med kokosmjölk.
Resultatet blev en ganska kompakt och tung kaka, men den var ändå saftig och god. Det skulle vara en gnutta apelsinsaft i kakan och om jag gör denna igen ska jag öka den mängden. För mycket kokos kan bli lite kvalmigt tycker jag, men apelsinsmaken hjälpte helt klart. :)
Här hittar du receptet på min Sockerkaka utan ägg!
Bra idé om man skulle bli fikasugen och upptäcka att man inte har några ägg hemma. Jag är inte den som brukar ta fram alla ingredienser först!!!! mor
SvaraRaderaAbsolut! Likadant om man har dåligt med smör - ska det smältas kan man ju lika gärna ta olja. Alltid bra med sådana utvägar. :)
Radera