torsdag 3 november 2011

Bästa dammsugaren?

När man lever i ett hus mitt i en byggarbetsplats, som jag gör, och har två småbusar, som jag har, och det är höst, som det ju är, blir det lätt lite grusigt och dant på golvet.

Jag är inte sådär värst road av att städa. Jag tycker faktiskt att det är riktigt trist, vilket gör att vårt hem inte är magasinsmaterial precis. Å andra sidan går det inte att bygga sandslott inomhus, så det händer ju att jag går ett varv med dammsugaren.

För att vara någon som ogillar att dammsuga har jag hejdlöst många dammsugare. En sådan där flashig laddningsbar sak på väggen i köket (som är både golv- och bordsdammsugare i ett), ett illblått dammsugarmonster som bor i källaren och en galet effektiv, smidig apparat (som faktiskt är ganska kul att använda).

Men den bästa av alla mina dammsugare är en pluttliten rosa sak.

Eller ganska många pluttsmå rosa, faktiskt...


Vilken sorts dammsugare trodde du jag menade?

Den här omgången fick en ganska speciellt smak, eftersom den enda marsipan jag hade hemma var rosa med jordgubbssmak och eftersom kaksmulorna jag använde till största del bestod av torra citronstänger och eftersom jag inte hade någon arrak utan fick smaksätta med lite punsch. Speciell smak, var det ja. Men gott! Särskilt för en som inte nödvändigtvis tycker att arrak är den bästa smaken i världen... :)

Dammsugare
100 g riktigt mjukt smör
5 dl kaksmulor (jag använde småkakor med citronsmak och fyllde upp med mariekex)
1 msk kakao
ca 1 msk punsch (som nästan inte kändes alls, eftersom allt annat var smaksatt...)

250 g rosa marsipan
100 g mörk choklad

Rör ihop smör, smulor och kakao. Tillsätt punsch (eller arrak gubevars). Sedan gjorde jag som Leila, som jag hämtat inspiration från, och delade degen i tre delar, rullade ut dem till avlånga smala rullar (ca 25 cm långa) och la in dem i frysen.

Under tiden delade jag marsipanen i tre delar, rullade dem till nästan lika långa rullar och kavlade ut dem hyfsat tunt med lite florsocker under, så att det gick lätt att få upp dem från bakbordet. Sedan tog jag fram degrullarna och rullade dem i marsipanen och tryckte till över skarven. Lägg skarven nedåt och tillbaka in i frysen.

Smält chokladen och låt den svalna (utan att stelna igen). Ta sedan fram rullarna, skär dem i lagom långa bitar och doppa ändarna i choklad. De är allra godast helt färska, men får du några över ska du förvara dem i kylen.

1 kommentar:

 1. Hej hopp!!

  jaså du är på tur du, ja jag hörde faktiskt det av vår kära mormor igår :)
  Mysigt! Mina päron kommer hit imorgon :)

  Missat en massa som vanligt här.Tiden hinner inte med mig eller så hinner inte jag med tiden. ;)

  Så fina örhängen! Vilken toppen ide.Jag funderar på ett armband med 6 berlocker med barnens namn på.Sen vill jag ha en ny tatoooooo med "HANG TEN"fötterna på armen med barnens namn..men det får bli till sommaren ;)

  Huset blir så bra så, vilket ballt kök ni har ÄLSKAR SKÅPEN !!

  Kramis //P

  SvaraRadera