onsdag 20 oktober 2010

Att värma mjölken är annars bra...

Hugo ville baka bullar häromdagen, så jag satte en deg direkt efter frukost. Då skulle vi hinna baka ut bullarna innan eftermiddagen, då Jonas och han skulle iväg på äventyr. Så himla bra tänkt!
Receptet jag använder brukar ge väldigt många bullar. I receptet står det 35 stora eller 45 små, men jag vete sjutton hur stora de stora bullarna egentligen är, för jag lyckas få ca 80 (för mig) normalstora bullar + nån krans eller ett par längder varje gång. Så skulle det bli den här gången också, var det tänkt.
Efter en timme gick jag och Hugo ut i köket, för att sätta igång. Men det hade nästan inte hänt ett dugg. Va faan? Jaha, är det för kallt i köket, eller? Strax under 20 grader borde väl inte vara några problem. Jag fattade ingenting. Som tur var hade Jonas och pojkarna eldat i öppna spisen i vardagsrummet tidigt på morgonen och det var fortfarande lite värme, så jag ställde dit bunken i hopp om att nåt skulle hända.
Det kan vi väl säga att det gjorde...

En kvart i värmen, så var det fart på degen.

Det blev allt lika många bullar som vanligt. Mest vanliga kanelbullar, men några vaniljbullar, kardemummalängder och helt släta bullar fick också vara med. Nu är frysen fylld.

Fika, någon?!

2 kommentarer:

  1. Jag anmäler mig som frivillig för fika! :)

    SvaraRadera
  2. Du är så välkommen! Det är bara att svänga förbi efter jobbet. :)

    SvaraRadera