fredag 20 februari 2015

Kardemummakaka

Ibland är det helt klart så att det enklaste också är det godaste. Kardemummadoftande sockerkaka, till exempel, är försvinnande gott. Receptet är Leilas.


En kardemummakaka

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 gnutta salt
1 msk nymortlade kardemummakärnor
____________

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, blanda med mjölk och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner mjöl, bakpulver, kardemumma och salt i smeten.

Fyll smeten i en smörad och bröad form. Grädda mitt i ugnen, i 175 grader, i ca 30 minuter. Prova med en sticka innan du tar ut den, så att den inte är kladdig inuti. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den. Vänta inte alltför länge med att skära de första breda ljumma skivorna att provsmakas med ett stort glas mjölk. Njut av smaken och kardemummadoften som sprider sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar